TRADUCTOR

Cercar en aquest blog

PRESENTACIÓ

GEOTERNA SL és una consultoria científica i tècnica amb anys d'experiència en el món de la paleontologia, ja sigui en excavacions programades i prospeccions com en intervencions d'urgència i preventives. Amb aquest blog volem establir contacte amb paleontòlegs i aficionats a la paleontologia que vulguin compartir els seus coneixements i inquietuds vers aquesta ciència.

divendres, 11 de juny del 2010

FELICITATS VIOLETA


Na Violeta ja és doctora. Avui ha defensat la seva tesi doctoral titulada Estudio integrado (geología y paleontología) de la sucesión de dinosaurios (Maastrichtiense) de la vertiente surpirenaica, codirigida pels doctors Oriol Oms (Universitat Autònoma de Barcelona) i Àngel Galobart (Institut Català de Paleontologia).

Després de molta feina amb aquesta tesi na Violeta ha aconseguit posar ordre estratigràfic i sedimentològic als jaciments amb dinosaures d’edat maastrichtiana del vessant meridional de la serralada pirinenca, incloent-ne alguns en els que un servidor s’ha format com a excavador com Basturs Poble, Serrat del Corb, Costa de la Serra i d'altres. Vull destacar el jaciment d'Orcau en el que vaig començar a excavar fent pràctiques a GEOTERNA.

A més de posar en valor la seva pròpia feina ho ha fet amb la de tots aquells que hem passat dies, setmanes o mesos amb una escarpa i una massa, a vegades amb un martell pneumàtic, picant pedra. Dies, setmanes o mesos barallant-nos amb els fràgils bisturís, el Paraloid que no volia sortir de l’ampolleta, el guix per fer els embolcalls i el poliuretà pudent. Suportant el sol i la calor.

Has fet columnes i més columnes, barranc per barranc, nivell per nivell. Has fet mesures de paleomagnetisme i anàlisis d’isòtops. Has estudiat fauna, ous, i plantes. Finalment tota aquesta feina ha rebut una bona recompensa

Ara ja ets doctora, Felicitats Violeta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada