TRADUCTOR

Cercar en aquest blog

PRESENTACIÓ

GEOTERNA SL és una consultoria científica i tècnica amb anys d'experiència en el món de la paleontologia, ja sigui en excavacions programades i prospeccions com en intervencions d'urgència i preventives. Amb aquest blog volem establir contacte amb paleontòlegs i aficionats a la paleontologia que vulguin compartir els seus coneixements i inquietuds vers aquesta ciència.

divendres, 11 de juny de 2010

EL BLOC DEL MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS DE BARCELONA


Fa un temps que col·laboro amb el Museu de Geologia de Barcelona (Museu de Ciències Naturals de Barcelona). El mes passat em van demanar que els fes un comentari sobre un fòssil de la col·lecció de paleontologia de vertebrats per animar el bloc del museu.

Vaig estar pensant una estona llarga quin fòssil podia ser interessant per a la secció que han batejat "fòssil del mes". L'any passat vaig documentar la col·lecció de vertebrats del jaciment de Tàrrega que conté diverses restes que llavors vaig atribuir a Hispanochampsa muelleri. Més endavant tot revisant publicacions del jaciment vaig trobar-ne una de Piras i Buscalioni (2006). La principal conclusió d’aquest article és que l’aligator de Tàrrega no pertany al gènere Hispanochampsa, sinó a Diplocynodon. Així vaig haver de canviar la determinació a la base de dades del museu a Diplocynodon muelleri.

Em va semblar que era una bona opció per estrenar la nova secció i un bon motiu per fer una mica la rosca als del “meu” museu de Barcelona…

Gràcies Cristina per demanar-m’ho…

1 comentari:

  1. Gràcies a tu Pep per col·laborar amb nosaltres i donar-li una empenta al blog del museu, amb bons articles i amb bons redactors com tu.....

    ResponElimina