TRADUCTOR

Cercar en aquest blog

PRESENTACIÓ

GEOTERNA SL és una consultoria científica i tècnica amb anys d'experiència en el món de la paleontologia, ja sigui en excavacions programades i prospeccions com en intervencions d'urgència i preventives. Amb aquest blog volem establir contacte amb paleontòlegs i aficionats a la paleontologia que vulguin compartir els seus coneixements i inquietuds vers aquesta ciència.

diumenge, 9 de maig del 2010

HUMANS RETRO?


En un article publicat a la revista Science,
Green i col·laboradors (2010) han comparat genomes d'humans actuals i d'humans neandertals i... tachán! Segons els seus resultats, compartim diferents seccions del genoma.

Per a un paleontòleg amb formació de geòleg com jo, el món de l'ADN és una mica estrany i no deixa de ser quelcom excitant el fet que es demostri -si més no en aquest article- que hi va haver hibridació entre aquestes dues espècies (pot ser ara tornem a la subespècie...). A més, fan notar que aquesta hibridació es reflexa en el genoma de les poblacions actuals originàries d'àrees de distribució coincidents amb la dels neandertals, evidentment quan aquells encara pul·lulaven per aquí i allà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada