TRADUCTOR

Cercar en aquest blog

PRESENTACIÓ

GEOTERNA SL és una consultoria científica i tècnica amb anys d'experiència en el món de la paleontologia, ja sigui en excavacions programades i prospeccions com en intervencions d'urgència i preventives. Amb aquest blog volem establir contacte amb paleontòlegs i aficionats a la paleontologia que vulguin compartir els seus coneixements i inquietuds vers aquesta ciència.

diumenge, 7 de novembre del 2010

Pittsburgh i la Societat de Paleontologia de Vertebrats. 70th Anniversary meeting.


Ja fa un mes que prenia un avió cap a Philadelphia, per fer un transbord cap a Pittsburgh on la Societat de Paleontologia de Vertebrats es disposava a celebrar el seu 70è míting. Des de Barcelona sortiem en Marc Furió, paleontòleg investigador de l’Institut Català de Paleontologia i una companyia excel·lent per a tant llarg trajecte (a més d'un lector incansable) i jo mateix. A Pittsburgh ens retrobaríem amb na Blanca Yelo, de la Universitat Complutense de Madrid i del Museo Nacional de Ciencias Naturales (Madrid), que està realitzant una estada al National History Museum de Los Àngeles, estudiant la paleoecologia dels carnívors del jaciment de Rancho la Brea. I des de l’aereoport a l’hotel i a menjar-nos el món... o un parell d’hamburgueses.


Foto 1. Els tres mosqueters. A l’esquerra na Blanca, al centre qui escriu aquestes línies i a la dreta en Marc, el fotògraf de l’expedició...


No cal dir que el congrés va ser tot un èxit, comparable amb l’EJIP d’enguany (jeje) i que l’any vinent se celebrarà a Morella. No vam parar a fer un recompte d’assistents, però segur que estaria al voltant d’un miler. Tots palentòlegs de vertebrats. Ens hi vam trobar a en Jesús i a n'Albert Prieto aixó com a en Christian Barrón-Ortiz, a qui fins el moment no coneixia personalment. En Christian estudia cavalls sudamericans i havíem mantingut alguna conversa mitjançant correu electrònic amb anterioritat a aquest míting. Totes tres vam poder fer contactes amb un munt de gent, vam defensar els nostres pòsters i vam poder batre algún que altre rècord (foto 2)... Les males llengües deien que a sota d’algun dels pòsters s’hi podria dormir.


Foto 2. Un servidor i “el” pòster. Fotografia de na Blanca.

D’altre gent propera a nosaltres presentava els seus pòsters (Arnau Bolet i Susan Evans; Òscar Sanisidro, Laura i Sole Domingo, Isaac Sánchez, Andrés Santos –número 1-, Jesús Marugán, en Guillem Mestre i una bona llista d’amics dels que em costa recordar el nom. En conjunt els pòsters que hi van presentar tractaven de temàtiques ben diverses: des de la taxonomia fins la paleocologia, passant per tot allò que un paleontòleg sigui capaç de fer amb un os, una dent i tot el seguit d’intrumental que tingui a l’abast: des d’un calibrador i una fulla d’excel, passant fins i tot als isòtops que continguin.

Conjuntament amb en Joan Madurell-Malapeira, en David M. Alba i en Salvador Moyà-Solà vam presentar un treball introductori sobre els èquids del jaciment de l’Estació de Vallparadís: Equus altidens, Equus ferus, i Equus hydruntinus. El primer va ser recuperat en els nivells de la dita unitat inferior de Vallparadís, i els dos següents en la unitat posterior de l’esmentat jaciment (Madurell-Malapeira et al., 2010). Aquest treball forma part de la tesi que estic endegant fa ja un temps...La nostra empresa (GEOTERNA) va participar activament en les prospeccions prèvies i en les excavacions paleontològiques que s’hi van efectuar.

També vam poder fer quatre visites puntuals a la ciutat: l’Andy Warhol Museum i un dels dies, com a activitat organitzada per la societat, vam sopar al Carnegie Museum of Natural History, tot un espectacle.

El proper any aquest míting serà a Las Vegas...

2 comentaris:

  1. Les eines telemàtiques serveixen per aquestes coses. Estar informat, veure vells amics i companys de feina que per manca de temps no veus tant com t'agradaria.
    Un consell a les Vegas no porteu les vises :)

    Una abraçada Pep ¡¡¡

    ResponElimina
  2. Bé, lo de les Vegues, de moment queda en l'aire... Ja veurem si hi puc anar...

    Una abraçada per a tu també!!!

    ResponElimina