Foto 1. Els tres mosqueters. A l’esquerra na Blanca, al centre qui escriu aquestes línies i a la dreta en Marc, el fotògraf de l’expedició...
No cal dir que el congrés va ser tot un èxit, comparable amb l’EJIP d’enguany (jeje) i que l’any vinent se celebrarà a Morella. No vam parar a fer un recompte d’assistents, però segur que estaria al voltant d’un miler. Tots palentòlegs de vertebrats. Ens hi vam trobar a en Jesús i a n'Albert Prieto aixó com a en Christian Barrón-Ortiz, a qui fins el moment no coneixia personalment. En Christian estudia cavalls sudamericans i havíem mantingut alguna conversa mitjançant correu electrònic amb anterioritat a aquest míting. Totes tres vam poder fer contactes amb un munt de gent, vam defensar els nostres pòsters i vam poder batre algún que altre rècord (foto 2)... Les males llengües deien que a sota d’algun dels pòsters s’hi podria dormir.
D’altre gent propera a nosaltres presentava els seus pòsters (Arnau Bolet i Susan Evans; Òscar Sanisidro, Laura i Sole Domingo, Isaac Sánchez, Andrés Santos –número 1-, Jesús Marugán, en Guillem Mestre i una bona llista d’amics dels que em costa recordar el nom. En conjunt els pòsters que hi van presentar tractaven de temàtiques ben diverses: des de la taxonomia fins la paleocologia, passant per tot allò que un paleontòleg sigui capaç de fer amb un os, una dent i tot el seguit d’intrumental que tingui a l’abast: des d’un calibrador i una fulla d’excel, passant fins i tot als isòtops que continguin.
Conjuntament amb en Joan Madurell-Malapeira, en David M. Alba i en Salvador Moyà-Solà vam presentar un treball introductori sobre els èquids del jaciment de l’Estació de Vallparadís: Equus altidens, Equus ferus, i Equus hydruntinus. El primer va ser recuperat en els nivells de la dita unitat inferior de Vallparadís, i els dos següents en la unitat posterior de l’esmentat jaciment (Madurell-Malapeira et al., 2010). Aquest treball forma part de la tesi que estic endegant fa ja un temps...La nostra empresa (GEOTERNA) va participar activament en les prospeccions prèvies i en les excavacions paleontològiques que s’hi van efectuar.
També vam poder fer quatre visites puntuals a la ciutat: l’Andy Warhol Museum i un dels dies, com a activitat organitzada per la societat, vam sopar al Carnegie Museum of Natural History, tot un espectacle.
El proper any aquest míting serà a Las Vegas...
Les eines telemàtiques serveixen per aquestes coses. Estar informat, veure vells amics i companys de feina que per manca de temps no veus tant com t'agradaria.
ResponEliminaUn consell a les Vegas no porteu les vises :)
Una abraçada Pep ¡¡¡
Bé, lo de les Vegues, de moment queda en l'aire... Ja veurem si hi puc anar...
ResponEliminaUna abraçada per a tu també!!!